language flag
  • In de media
  • Nieuws
U bevindt zich hier: HomeNieuws

Nieuws

13-03-2020 Ontwikkelingen rondom het Corona virus

Corona virus

Hoe gaan we binnen Lode Holding om met de ontwikkelingen omtrent het Corona virus? Uiteraard werken we binnen onze organisatie zo veilig mogelijk. Dat betekent dat wij in alle gevallen de adviezen van het RIVM en de adviezen van de GGD per regio opvolgen. Voor de Belgische locatie van ProCare en collega's aldaar, geldt de Belgische equivalent. Al onze medewerkers zijn geïnformeerd en geïnstrueerd over de hygiëne maatregelen die ze moeten nemen, ze hebben instructies meegekregen voor bezoekafspraken en weten wat ze moeten doen bij klachten.

Bereikbaarheid van de organisatie
We begrijpen dat u wellicht administratieve of  algemene vragen heeft, of vragen voor een van onze dochterorganisaties (bijvoorbeeld over de levering van uw bestelling, uw levering aan ons magazijn, uw geplande serviceafspraak of vragen aan de helpdesk).Onze organisatie is gewoon bereikbaar zoals u van ons gewend bent.  Dat betekent dat u bij vragen kunt blijven mailen en bellen. 

Afspraken op locatie
Waar het kan, proberen we onze klanten zoveel mogelijk te bereiken en te ondersteunen. Geplande afspraken gaan dus in principe gewoon door. Echter houdt dit wel in dat we alleen naar plekken afreizen die voor ons veilig zijn en waarbij in overeenstemming met de relatie is afgesproken dat een bezoek verstandig is.

Hoe doen we dat?
1.   We maken bij bezoeken en het uitnodigen van relaties, bij ieder bezoek een afweging van de risico's. Vragen die bij deze afweging horen zijn:
     – kunnen we afstand tot anderen bewaren?
     – zijn er besmettingshaarden op de plek van het bezoek?
     – wat is het lokale beleid?

2. We respecteren en houden ons aan de voorschriften die relaties zelf als beleid hebben;

3. We betreden geen klantlocaties waar werknemers/cliënten ziek zijn of in quarantaine zitten in verband met het virus. We zullen in overleg met u een nieuwe afspraak inplannen;

4. Wanneer we twijfelen over de gezondheid van een klant, overleggen we over de mogelijkheden intern;

5. We houden ook buiten de deur de voorgeschreven hygiënemaatregelen in acht;

6. We vragen onze bezoekers ook de voorgeschreven hygiënemaatregelen in acht te nemen. Voor bezoekers, hanteren we dezelfde maatregelen als voor eigen personeel.
    De hygiënische maatregelen die we hanteren, zijn: het wassen van de handen volgens de richtlijnen, niezen en hoesten in de ellebogen, papieren zakdoekjes eenmalig gebruiken; geen  handen schudden en op afstand blijven. Medewerkers die zijn afgereisd naar zwaar getroffen gebieden, ook wanneer zij privé hebben gereisd, wordt gevraagd 14 dagen thuis te blijven.

Geplande events & beursbezoeken
Uiteraard geldt dat we het advies van de regering opvolgen en niet deelnemen aan events waarbij meer dan 100 personen aanwezig zijn. Events die we in eigen beheer organiseren zijn tot 31 maart opgeschort. Over de status van geplande events na 1 april houden we u op de hoogte.

Bereikbaarheid voor chauffeurs en pakketdiensten
Voor chauffeurs en pakkendiensten die goederen/post/pakketten komen leveren in Groningen, gelden nieuwe maatregelen. Zij dienen het pand niet te betreden, hebben enkel contact met onze warehouse en receptie medewerker(s).

Uiteraard hopen we, namens de gehele organisatie, op uw begrip. We houden u middels onze website graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen ons bedrijf met betrekking tot het Coronavirus.


 

02-03-2020 We zijn genomineerd voor de Koning Willem I Prijs! 

NominatieKW1afbeelding

Lode Holding is genomineerd voor de Koning Willem I prijs! Een prijs die iedere twee jaar uitgereikt wordt aan bedrijven in de categorieën MKB en Grootbedrijf. Een ultieme bekroning voor goed ondernemerschap van bedrijven die presteren, innoveren maar bovenal creëren met lef en passie, om de wereld een stukje beter te maken. We zijn uiteraard enorm trots om dit aan te mogen kondigen!

Geen nominatie zonder medewerkers
De nominatie was natuurlijk nooit mogelijk geweest zonder de dagelijkse inzet van onze medewerkers. We zijn niet alleen trots op onze nominatie maar ook erg blij met de mensen die elke dag hun best doen en hun steentje bijdragen om de wereld een stukje gezonder te maken.
Lode Holding is gevestigd in Groningen en moedermaatschappij van Lode, ProCare, aXtion en Umaco. Vier bedrijven die elk op hun eigen manier gefocused zijn op bewegen. Zo ontwikkelt en verkoopt Lode al meer dan 70 jaar accurate medische en sportmedische producten. ProCare is gespecialiseerd in het verkopen van apparatuur die gericht is op meten aan de mens, aXtion ontwikkelt diverse IT-oplossingen binnen de zorg en Umaco is een innovator op het gebied van life sciences. Al met al zijn we dus al meer dan 70 jaar toonaangevende partner op dit gebied. Ons gezamenlijke doel? Een bijdrage leveren aan de medische technologie, zorg en een gezonde leefomgeving en daarbij een betrouwbare partner zijn.

 

Uitreiking van de Koning Willem I prijs
Lode Holding is een van de twaalf excellente bedrijven die genomineerd zijn. De bedrijven die meedingen naar de prijs zijn afkomstig uit alle regio's van Nederland en zijn eerder geselecteerd door regionale commissies bestaande uit deskundigen en ondernemers. Bepalend voor de nominatie waren prestaties op het gebied van durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap.
De prijzen worden in 2020 wederom uitgereikt door erevoorzitter Hare Majesteit Koningin Máxima en prof. dr. K.H.W. Knot, president van De Nederlandsche Bank N.V. en voorzitter van de Koning Willem I Stichting. Deze onafhankelijke ondernemingsprijzen worden actief gesteund door het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat en het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Medio mei van dit jaar wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

 

Heeft u vragen? Dan kunt u contact met ons opnemen via info@lodeholding.nl.


 

19-12-2019 Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

holding-kerstkaart5

Bij Lode Holding genieten we ook van de feestdagen en zijn daarom gesloten van 25 december 2019 tot en met 1 januari 2020.


 28-08-2019 Wij vieren Bommen Berend (Gronings Ontzet) en zijn daarom gesloten

Op 28 augustus zijn wij gesloten en niet telefonisch bereikbaar. Op die dag vieren wij dat de stad Groningen in het rampjaar 1672 het beleg door Bernhard von Galen, bisschop van Munster, had doorstaan. Na een beleg van amper een maand gaf de bisschop op 28 augustus zijn troepen de opdracht zich terug te trekken. De bisschop werd in de volksmond Bommen Berend genoemd vanwege het veelvuldige gebruik van door kanonnen afgeschoten bommen, voor die tijd het modernste wapentuig, waarmee aanzienlijke schade werd aangericht binnen de stadsmuren.

 

 


 

04-09-2018 Het Omnium is een feit: Lode Holding werkt samen in het Topsportzorgcentrum! 

Bij Lode Holding geloven we dat bewegen cruciaal is voor gezondheid, functioneren en presteren. Vanuit deze gedachte zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met het Martini ziekenhuis, MCZ, Schutrups Exloo, INTER-PSY en Topdiëtisten. Onder de naam Het Omnium worden op de tweede verdieping van het Topsportzorgcentrum onder één dak programma’s op maat aangeboden.

Denk hierbij aan het opstellen van trainingsschema’s, testen en meten, voedings-en lifestyleadvies, fysieke begeleiding, clinics en (sport) evenementen. Het doel is de sportieve Noordeling met ambitie in bewegen zo goed mogelijk te ondersteunen. Iedereen die ook maar iets heeft of wil met sporten, bewegen en vitaal zijn kan hier terecht.

Vandaag vindt de persconferentie als startsein voor Het Omnium plaats in het Topsportzorgcentrum, waar Het Omnium vanaf begin oktober gevestigd zal zijn. Toen FC Groningen een nieuwe trainingsaccomodatie zocht, waren de velden bij Corpus den Hoorn een logische optie. Naast een nieuwe trainingslocatie had de FC nog een andere ambitie, namelijk een uniek centrum neerzetten dat niet alleen gericht is op topsport, maar ook faciliteiten biedt voor de breedtesport! Laat u inspireren in het Topsportzorgcentrum! Kijk op www.hetomnium.nl.

 LogoRGB

 


 

28-08-2018 Wij vieren Bommen Berend (Gronings Ontzet) en zijn daarom gesloten

Op 28 augustus zijn wij gesloten en niet telefonisch bereikbaar. Op die dag vieren wij dat de stad Groningen in het rampjaar 1672 het beleg door Bernhard von Galen, bisschop van Munster, had doorstaan. Na een beleg van amper een maand gaf de bisschop op 28 augustus zijn troepen de opdracht zich terug te trekken. De bisschop werd in de volksmond Bommen Berend genoemd vanwege het veelvuldige gebruik van door kanonnen afgeschoten bommen, voor die tijd het modernste wapentuig, waarmee aanzienlijke schade werd aangericht binnen de stadsmuren.

 


05-07-2018 'Onze' Jon Smit schittert in Gewoon Gaan van OOGTV

We kunnen alleen maar trots zijn op onze collega. Voor het programma Gewoon Gaan van OOGTV werd een portret gemaakt van Jon Smit, één van de vakmensen werkzaam binnen ons dochterbedrijf Lode BV. We delen dan ook graag het resultaat via deze link.  

Gewoon Gaan Jon Smit

 


29-06-2018 Lode Holding tekent Convenant Personalized & Customized Health Groningen

In het bijzijn van de gedeputeerden Patrich Brouns en Eelco Eikenaar heeft Johannes Wolters (CEO Lode Holding) samen met andere partijen uit het brede veld van zorg, welzijn, mkb, onderwijs en maatschappelijke organisaties, het convenant Personalized and Customized Health (PCH) Groningen getekend. Daarmee spreken wij af onze uiterste best te gaan doen om iedere Groninger zo lang mogelijk in de omgeving van zijn of haar keuze te laten wonen en leven.  

Het convenant is één van de resultaten van de regiegroep PCH die eind 2017 is ingesteld door de provincie Groningen. De regiegroep doet dit als bondgenoot van bewoners door samen te werken aan sociale en technologische innovatie die mensen meer regie op de eigen gezondheid (en zorg) geeft. Johannes Wolters is lid van de regiegroep en richt zich daarbij specifiek op het thema 'ondersteunen MKB'. De regiegroep PCH bouwt aan een coalitie die kan bijdragen aan een 'man-made Blue Zone' in onze regio: een gebied waar de omstandigheden optimaal zijn om gezonder ouder te worden. Kijk voor meer informatie op de website van HANNN

Convenant PCH

 


18-06-2018 Campus Trail 6 september: een bijzondere loop, ook door ons gebouw!

Altijd al willen weten wat er zich afspeelt achter al die deuren op de Campus? Schrijf je dan in voor de Campus Trail op donderdag 6 september 2018. 

Een bijzondere loop van 4 mijl als onderdeel van het programma Active Ageing Campus en 100 jaar Sportstudies. Niet alleen door straten en parken, nee ook dwars door de gebouwen op de Zernike Campus. De initiatiefnemers van de Campus Trail zijn: Campus Groningen, het Sportcentrum, ACLO, Lode Holding en Bedrijvenvereniging WEST.

De route komt (net als vorig jaar) ook bij ons door het pand en we zijn druk bezig met de voorbereidingen om een onvergetelijke indruk achter te laten op alle deelnemers! Inschrijven kan tot 1 september a.s. en vol is vol! Meer informatie over de campust trail is te vinden op de website van Zernike Campus.

Campus Trail 2018

 


25-05-2018 GDPR/AVG en Privacy Statement Lode Holding

Lode Holding en daarmee haar dochterbedrijven hechten veel waarde aan het beschermen van uw privacy. Als u onze website bezoekt, contact met ons heeft of als wij zaken met u doen. Dochterbedrijf aXtion voldoet sinds begin dit jaar aan dde strenge normeringseisen op het gebied van informatiebeveiliging ISO27001 en NEN7510. Het voldoen aan de GDPR/AVG is voor Lode Holding een logisch vervolg. 

Veel van de klanten van Lode Holding en haar dochterbedrijven werken met gevoelige data. In Lode Holding en haar dochterbedrijven vinden zij een betrouwbare parnter die op de hoogte is van de risico's ten aanzien van informatiebeveiliging. Wij hanteren beleid waarin de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie centraal staan. We willen graag volledig transparant naar onze klanten en overige stakeholders zijn. Daarom hebben we specifiek beleid met betrekking tot de verwerking en inzage van persoonsgegevens, het doel van het gebruik van deze gegevens en de rechten die betrokkenen kunnen uitoefenen. Zie hiervoor ons Privacy Statement.

 


03-05-2018 Website Sportinnovatorcentrum Groningen live!

Als kernparnter vanaf het eerste uur en bestuurslid is Lode Holding nauw betrokken bij het Sportinnovatorcentrum Groningen (SICG). Met trots kondigen we dan ook de livegang van de website aan! Op www.sportinnovatorgroningen.nl is vanaf nu alles te vinden over het SICG.

SICG richt zich - doormiddel van innovaties - op het optimaliseren van bewegingsprestaties in de context van sport, revalidatie en dagelijks leven op vijf doelgroepen: 1) Sport, 2) Prestatie Sport, 3) Breedte Sport, 4) Bewegers en 5) Potentiele Bewegers. Naast Lode Holding zijn ook het Sport Science Instituut Groningen, Bewegingswetenschappen UMCG/RUG, Hanzehogeschool Groningen, Sportinnovatorcentrum KNVB Campus, Innovatielab Thialf, Gemeente Groningen en FC Groningen kernparnter.

Sportinnovator is een landelijk initiatief van ministerie van VWS, uitgevoerd door ZonMW. Sportinnovator-centra zijn ontmoetings- en broedplaatsen waar onderzoekers, ondernemers, overheden, en sportorganisaties structureel samenwerken aan innovaties die: bijdragen aan topsport, sportparticipatie en/of een actieve leefstijl; bijdragen aan de kennisbasis voor sport; zorgdragen voor economisch rendement of maatschappelijke waarde opleveren. Geen wonder dus dat Lode Holding hierin een actieve rol heeft. 

 

websiteSICG

 


 11-04-2018 Girlsday 2018: ook wij doen mee!

Morgen is het Girlsday! Tijdens deze dag openen verschillende bedrijven in het hele land hun deuren om meisjes van middelbare scholen en het beroepsonderwijs kennis te laten maken met werken in de techniek en ICT. Girlsday is een speciaal uitje alleen voor meiden. Het doel is om ervoor te zorgen dat de meisjes op latere leeftijd kiezen voor de bèta vakken en uiteindelijk gaan werken in de eerder genoemde branches.

Ook Lode Holding en haar dochterbedrijven doen mee aan Girlsday 2018! We hebben we een uitgebreid en divers programma opgesteld. Twintig meiden van het Werkman College in Groningen krijgen een rondleiding krijgen door de fabriek waar onze fietsergometers worden gemaakt, ontdekken wat VR kan betekenen voor revalidatie en welke apparatuur wordt gebruikt door topsporters als Dafne Schippers en Usain Bolt. Ook worden ze zelf hier en daar aan een testje onderworpen. Wie kan er bijvoorbeeld het hoogste springen? Of heeft het beste reactievermogen?

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Aan Girlsday 2018 doen ruim 11.000 meisjes (van 10 tot 15 jaar) mee bij 358 bèta, technische en ICT-bedrijven. In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie.

 Girlsday2018

 


 

01-03-2018 Dochterbedrijf ProCare vanaf nu óók gevestigd in België 

Gisteren opende ProCare B.V., naast Groningen en Amsterdam, de nieuwe vestiging op het Innovatie- en incubatiecentrum (I&I) in Leuven - België. Ook voltrok zich de officiële oprichting van de Belgische variant van ProCare B.V. De opening is een grote stap voorwaarts in het realiseren van de groeiambities in België en de Benelux.

ProCare is zeker geen onbekende in het Belgische land. ‘De Belgische markt is voor ons enorm gegroeid de laatste jaren. Momenteel bevindt 15% van onze klanten zich al in België’, zegt Harrie Baas, Directeur. De Universiteit Leuven en het Universitair Ziekenhuis Leuven behoren tot de top tien klanten van de afgelopen drie jaar. Beide klanten waarmee een goede relatie is opgebouwd en waarmee is ingestoken op een langdurige samenwerking, net als in Groningen en Amsterdam. Het nieuwe kantoor bevindt zich dan ook op loopafstand van de universiteit. Lees hier het volledige bericht op de website van ProCare.

Vestiging Belgie

 

 


 

27-02-2018 Groei dankzij coöperatie

Lode Holding is vanaf het eerste uur lid van Life Cooperative. Het begon als een coalitie van vijf visionaire LifeSciences ondernemers, die op 15 augustus 2014 besloten om een coöperatie op te richten om door intensieve samenwerking hun kosten te verlagen en hun inkomsten te verhogen. Nu, drie jaar later, zet de Life Cooperative met 21 leden en 2.000+ werknemers meer dan € 200 miljoen per jaar om. Vandaag plaatste Dagblad van het Noorden hier een mooi artikel over.

 20180227 Groei dankzij cooperatie

  


 07-02-2018 aXtion BV trots op certificering ISO 27001 en NEN 7510!

Met trots ontvangt aXtion vandaag de ISO 27001 en NEN 7510 certificaten. Met deze certificering voldoet aXtion aantoonbaar aan de strenge normeringseisen op het gebied van informatiebeveiliging. Erg belangrijk met oog op de risico's die er tegenwoordig zijn, vooral voor klanten die met gevoelige data werken.

aXtion is een ICT organisatie gericht op innovatieve projecten en vraagstukken uit de zorg, overheid, arbo en ziekenhuizen en is onderdeel van Lode Holding BV. 'Een grote nachtmerrie van onze klanten is dat gevoelige gegevens op straat liggen. aXtion was al een betrouwbare partner op dit gebied, maar de certificering is een prachtige bevestiging', aldus Johannes Wolters (directeur). Nu is bewezen dat aXtion een beleid hanteert waarin de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie centraal staan.

aXtion is een gespecialiseerd bedrijf gevestigd op de Zernike Campus in Groningen. Hoewel een aanzienlijk deel van de jeugdzorg in Nederland gebruik maakt van de door hen gebouwde en onderhouden vragenlijst-applicatie, blijft aXtion bescheiden. 'Het inspelen op de klantwensen is iets dat ons van nature goed afgaat. Dat begint met goed luisteren, maar ook het vertalen van die wensen in verantwoorde applicaties is iets dat ons in de genen zit' (Erwin te Bos, manager).

Een aantal grote Arbodiensten zijn om die reden klant, waarbij aXtion de applicatie bouwde waarin meetgegevens van alle controlekamers samenkomen en bruikbaar zijn voor Arboartsen én voor het management. Met de certificering heeft aXtion aantoonbaar gemaakt dat de informatie die wordt verwerkt voor haar klanten bij aXtion in goede handen is.

ISO 27001 is een belangrijke internationale standaard voor informatiebeveiliging, gericht op het procesmatig inrichten van beveiligingsmaatregelen. De standaard specificeert eisen voor het ontwerpen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een Information Security Management System (ISMS). NEN 7510 is een nationale norm voor informatiebeveiliging in de zorgsector. In NEN 7510 worden maatregelen beschreven om op een adequate manier om te gaan met de (gevoelige) informatie die rondgaat in de zorgsector. Evenals bij ISO 27001 is het doel van deze norm ook om de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie te garanderen.

 

IMG 0571

 


22-12-2017 Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

kerst2018

  

 


 

13-11-2017 Lode Holding met trots onderdeel van talentenexpositie

City of Talent showt met een bijzondere expositie wat Groningen te bieden heeft. We zijn trots dat het portret van Johannes Wolters (CEO Lode Holding) hiervoor is geselecteerd. De talentenexpositie siert van 13 t/m 27 november de binnenstad van Groningen. De bordbusters zijn te bewonderen op het Akerkhof en het Stationsplein.

20171113 City of Talent A-kerk klein

 

 


 

08-10-2017 Teams Lode Holding lopen voor de elfde keer 4 mijl van Groningen!

Vol energie deden 2 teams van Lode Holding ook dit jaar weer mee in de bedrijvenloop van de 4 mijl van Groningen. Als je gelooft dat bewegen cruciaal is voor een gezond en gelukkig leven, dan kun je niet anders dan het goede voorbeeld geven. We zijn daarom actieve deelnemers aan diverse sportieve evenementen. Het faciliteren en stimuleren van meedoen is één van de manieren waarop we laten zien dat we een vitaal bedrijf zijn. Samen voorbereiden en een prestatie leveren is niet alleen leuk, het versterkt onze teamspirit en ondersteunt de goede sfeer. Volgend jaar weer! 

 

 2017-4Mijl


 

18-09-2017 Lode Holding kijkt terug op een nú al legendarische Campus Trail!

We kijken terug op een nú al legendarische Campus Trail 2017! Iedereen bedankt voor jullie deelname; fantastisch dat er zoveel bedrijven, studenten, bestuurders, onderzoekers en vanzelfsprekend de grote groep medewerkers hebben meegedaan. Als initiatiefnemer zijn wij zeer tevreden. Op naar volgend jaar!

Na deze succesvolle eerste editie van de Campus Trail is het stokje doorgegeven aan Kris Tuinier (Dean/directeur Instituut voor Sportstudies Hanzehogeschool Groningen) om dit evenement op de Zernike Campus te organiseren in het kader van hun 100-jarig bestaan én aan Henk Snapper (Lid Raad van Bestuur UMCG) om ook een evenement te organiseren op de Healthy Ageing Campus. Wordt vervolgd!

 

Team CampusRun

 

 


 

09-09-2017 "Inspelen op toenemende waarde van kennis voor de bewegende mens"

In de september-editie van Visie Magazine staat een mooie kennismaking met Lode Holding. Johannes Wolters (CEO) vertelt in het uitgebreide interview over de invloed van de ontwikkeling naar zelfredzaamheid en het toenemende belang van kennis op Lode Holding. Lode Holding is gegroeid van fabrikant en leverancier naar een dienstverlenende kennispartner in de Life Science. Kernvraag daarbij is hoe wij klanten beter kunnen faciliteren zodat zij mensen meer, langer en beter laten bewegen om de kwaliteit van hun leven te verbeteren en te verlengen.

Klik op deze link om de totale editie van Visie Magazine te lezen.

 Artikel Visie Magazine

 


 

 31-08-2017 "Alle wereldsterren trainen op Groningse apparaten"

Gisteren publiceerde City of Talent een interview met Johannes Wolters, CEO van Lode Holding. Benieuwd naar het artikel? Je kunt het hier lezen.

Portret City of Talent

 


14-06-2017 Lode Holding Initiatiefnemer Eerste Campus Trail op Zernike Campus Groningen

Altijd al willen weten wat er zich afspeelt achter al die deuren op Zernike Campus Groningen? Doe dan mee met de Campus Trail op vrijdag 15 september 2017. Loop samen met familie, vrienden, collega's, studiegenoten en campusbewoners op de Zernike Campus tijdens dit nieuwe, sportieve event! Een bijzondere loop van 4 mijl tijdens de week waarin het Sportcentrum haar 50 jarige lustrum viert. Niet alleen door straten en parken, nee ook dwars door de gebouwen op de Zernike Campus. De initiatiefnemers van de Campus Trail zijn: Campus Groningen, het Sportcentrum ACLO, Lode Holding en Bedrijvenvereniging WEST.

"Een actief evenement op de Campus waarmee 'Healthy Ageing' zichtbaar wordt was lange tijd een wens van Lode Holding. Wij geloven dat beweging cruciaal is voor gezondheid, functioneren en presteren. Onze business is gericht op het betrouwbaar meten en monitoren van bewegen en prestatievermogen. We vinden het geweldig dat dit evenement op ons eigen terrein plaats zal vinden en laten graag zien wat we in huis hebben." aldus Johannes Wolters (Lode Holding).

 

Start en finish

Om 14:00 uur starten de eerste deelnemers vanaf het ACLO Sportcentrum. Het uitdagende parcours van in totaal 6,5 km volgt vanaf daar zijn weg dwars door verschillende gebouwen. Natuurlijk zoveel mogelijk op plekken waar je anders nooit komt. De finish is evenals de startlocatie bij het ACLO Sportcentrum waar deelnemers na afloop van het evenement een medaille in ontvangst mogen nemen.

 

Inschrijven

Inschrijven kan via https://campus.groningen.nl/events/campus-trail. Wees er snel bij, want voor deze eerste editie worden maximaal 1.000 deelnemers toegelaten. Ben je student? Vul dan je studentnummer in en ontvang €5,- korting. Volg het evenement op Facebook voor actuele informatie over het parcours.  

 19-3-2017 
ProCare opent een nieuwe vestiging in Amsterdam

ProCare, dochteronderneming van Lode Holding, heeft haar vestiging in Amsterdam verhuist naar het Olympisch Stadion. De activiteiten van ProCare richten zich voor een belangrijk deel op de bewegende mens en prestatie-metingen. De toepassingen vinden naast de medische markt steeds vaker hun weg binnen de sportwereld. Het Olympisch Stadion is daarom ook een prachtige locatie passend bij de ambities van de onderneming. Lees meer hierover op de ProCare website: https://www.procarebv.nl/nieuwe-vestiging-amsterdam/

 


 

07-03-2017 Lode Holding kiest voor duurzaamheid, 690 zonnepanelen op bedrijfspand

Lode Holding kiest voor de verdere verduurzaming van haar bedrijfsactiviteiten door het plaatsen van 690 zonnepanelen. De zonnepanelen worden in mei van dit jaar door zonne-energie leverancier enie.nl uit Groningen op het bedrijfspand geplaatst.

'We zijn vorig jaar tweede geworden in de verkiezing van het vitaalste bedrijf van Groningen. Met dit project willen we graag laten zien dat niet alleen de gezondheid van onze medewerkers belangrijk voor ons is, maar ook de vitaliteit van onze leefomgeving', aldus Johannes Wolters van Lode Holding. De leverancier van meetapparatuur voor o.a. Dafne Schippers en Usain Bolt heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. De keuze voor een bewuste en duurzame energieopwekking is volgens Wolters daar een logisch gevolg van.

Patrick van der Meulen van enie.nl is blij met dit project: 'Het is mooi dat twee ondernemingen dezelfde principes vertegenwoordigen en zodoende gezamenlijk iets voor het duurzaam ondernemerschap kunnen betekenen. Met de zonnepanelen op het dak van Lode Holding begint het Zernike Complex behoorlijk te verduurzamen. De afgelopen periode hebben o.a. de Hanzehogeschool Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen en voetbalvereniging The Knickerbockers voor zonne-energie van enie.nl gekozen.'

De zonnestroom-installatie zal het bedrijf en haar dochterondernemingen zo'n 160.000 kWh stroom per jaar opleveren. En daarmee is de volledige elektriciteitsbehoefte vanaf mei dit jaar duurzaam opgewekt.

enie.nl-lode-tekenen klein ws

 


 

19-12-2016 Lode Holding wenst u fijne feestdagen!

Lode Holding feestelijke groet 2017

Lode Holding wenst u fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2017! 

In de komende periode zijn wij gesloten van 26 december 2016 t/m 1 januari 2017. 
Op 2 januari 2016 zijn we weer bereikbaar.


07-11-2016 Lode Holding in promotiefilm Groningen 

Tijdens de "European Week of Regions and Cities" (Open Days) welke afgelopen maand in Brussel werd georganiseerd, heeft Groningen zichzelf terecht gepresenteerd als Healthy Ageing regio. Regio Groningen onderscheidt zich al jaren nadrukkelijk op dit thema en kan trots zijn op alles wat al is bereikt (en er komt nog veel meer). Het Groningse promotiefilmpje, gemaakt als onderdeel van het programma in Brussel, verdiende daarom terecht de medewerking van de belangrijke regionale trekkers, waaronder Lode Holding, op het gebied van Healthy Ageing. Zie de volgende link voor het filmpje.


07-09-2016 Lode Holding 2e plaats bij verkiezing Vitaalste Bedrijf van Groningen

Vandaag vond de uitreiking plaats van het Vitaalste Bedrijf van de provincie Groningen. Lode Holding en haar dochterondernemingen Lode, ProCare, Umaco en aXtion zijn enorm trots, dat zij de 2e plaats hebben gewonnen bij deze verkiezing.

Lees hier het persbericht. 


Vitaalste Bedrijf Groningen - 2e plaats


23-06-2016 Minister President Mark Rutte maakt kennis met Lode

Op 1 juni bezocht Minister President Mark Rutte de Health Hub Roden. Hij sprak hier met ondernemers over het ondernemersklimaat in de regio en over het thema Healthy Ageing. Als lid van Health Hub Roden heeft Lode zich kunnen presenteren tijdens dit bezoek. Er is onder andere getoond wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van algoritmen en software voor de bloeddrukmeter in combinatie met Lode apparatuur.

Lode - Mark Rutte -  1 juni 2016