language flag
  • In de media
  • Nieuws
U bevindt zich hier: HomeIn de media

Nieuws

 

07-02-2018 aXtion BV trots op certificering ISO 27001 en NEN 7510!

Met trots ontvangt aXtion vandaag de ISO 27001 en NEN 7510 certificaten. Met deze certificering voldoet aXtion aantoonbaar aan de strenge normeringseisen op het gebied van informatiebeveiliging. Erg belangrijk met oog op de risico's die er tegenwoordig zijn, vooral voor klanten die met gevoelige data werken.

aXtion is een ICT organisatie gericht op innovatieve projecten en vraagstukken uit de zorg, overheid, arbo en ziekenhuizen en is onderdeel van Lode Holding BV. 'Een grote nachtmerrie van onze klanten is dat gevoelige gegevens op straat liggen. aXtion was al een betrouwbare partner op dit gebied, maar de certificering is een prachtige bevestiging', aldus Johannes Wolters (directeur). Nu is bewezen dat aXtion een beleid hanteert waarin de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie centraal staan.

aXtion is een gespecialiseerd bedrijf gevestigd op de Zernike Campus in Groningen. Hoewel een aanzienlijk deel van de jeugdzorg in Nederland gebruik maakt van de door hen gebouwde en onderhouden vragenlijst-applicatie, blijft aXtion bescheiden. 'Het inspelen op de klantwensen is iets dat ons van nature goed afgaat. Dat begint met goed luisteren, maar ook het vertalen van die wensen in verantwoorde applicaties is iets dat ons in de genen zit' (Erwin te Bos, manager).

Een aantal grote Arbodiensten zijn om die reden klant, waarbij aXtion de applicatie bouwde waarin meetgegevens van alle controlekamers samenkomen en bruikbaar zijn voor Arboartsen én voor het management. Met de certificering heeft aXtion aantoonbaar gemaakt dat de informatie die wordt verwerkt voor haar klanten bij aXtion in goede handen is.

ISO 27001 is een belangrijke internationale standaard voor informatiebeveiliging, gericht op het procesmatig inrichten van beveiligingsmaatregelen. De standaard specificeert eisen voor het ontwerpen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een Information Security Management System (ISMS). NEN 7510 is een nationale norm voor informatiebeveiliging in de zorgsector. In NEN 7510 worden maatregelen beschreven om op een adequate manier om te gaan met de (gevoelige) informatie die rondgaat in de zorgsector. Evenals bij ISO 27001 is het doel van deze norm ook om de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie te garanderen.

 

IMG 0571

 


22-12-2017 Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

kerst2018

  

 


 

13-11-2017 Lode Holding met trots onderdeel van talentenexpositie

City of Talent showt met een bijzondere expositie wat Groningen te bieden heeft. We zijn trots dat het portret van Johannes Wolters (CEO Lode Holding) hiervoor is geselecteerd. De talentenexpositie siert van 13 t/m 27 november de binnenstad van Groningen. De bordbusters zijn te bewonderen op het Akerkhof en het Stationsplein.

20171113 City of Talent A-kerk klein

 

 


 

08-10-2017 Teams Lode Holding lopen voor de elfde keer 4 mijl van Groningen!

Vol energie deden 2 teams van Lode Holding ook dit jaar weer mee in de bedrijvenloop van de 4 mijl van Groningen. Als je gelooft dat bewegen cruciaal is voor een gezond en gelukkig leven, dan kun je niet anders dan het goede voorbeeld geven. We zijn daarom actieve deelnemers aan diverse sportieve evenementen. Het faciliteren en stimuleren van meedoen is één van de manieren waarop we laten zien dat we een vitaal bedrijf zijn. Samen voorbereiden en een prestatie leveren is niet alleen leuk, het versterkt onze teamspirit en ondersteunt de goede sfeer. Volgend jaar weer! 

 

 2017-4Mijl


 

18-09-2017 Lode Holding kijkt terug op een nú al legendarische Campus Trail!

We kijken terug op een nú al legendarische Campus Trail 2017! Iedereen bedankt voor jullie deelname; fantastisch dat er zoveel bedrijven, studenten, bestuurders, onderzoekers en vanzelfsprekend de grote groep medewerkers hebben meegedaan. Als initiatiefnemer zijn wij zeer tevreden. Op naar volgend jaar!

Na deze succesvolle eerste editie van de Campus Trail is het stokje doorgegeven aan Kris Tuinier (Dean/directeur Instituut voor Sportstudies Hanzehogeschool Groningen) om dit evenement op de Zernike Campus te organiseren in het kader van hun 100-jarig bestaan én aan Henk Snapper (Lid Raad van Bestuur UMCG) om ook een evenement te organiseren op de Healthy Ageing Campus. Wordt vervolgd!

 

Team CampusRun

 

 


 

09-09-2017 "Inspelen op toenemende waarde van kennis voor de bewegende mens"

In de september-editie van Visie Magazine staat een mooie kennismaking met Lode Holding. Johannes Wolters (CEO) vertelt in het uitgebreide interview over de invloed van de ontwikkeling naar zelfredzaamheid en het toenemende belang van kennis op Lode Holding. Lode Holding is gegroeid van fabrikant en leverancier naar een dienstverlenende kennispartner in de Life Science. Kernvraag daarbij is hoe wij klanten beter kunnen faciliteren zodat zij mensen meer, langer en beter laten bewegen om de kwaliteit van hun leven te verbeteren en te verlengen.

Klik op deze link om de totale editie van Visie Magazine te lezen.

 Artikel Visie Magazine

 


 

 31-08-2017 "Alle wereldsterren trainen op Groningse apparaten"

Gisteren publiceerde City of Talent een interview met Johannes Wolters, CEO van Lode Holding. Benieuwd naar het artikel? Je kunt het hier lezen.

Portret City of Talent

 


14-06-2017 Lode Holding Initiatiefnemer Eerste Campus Trail op Zernike Campus Groningen

Altijd al willen weten wat er zich afspeelt achter al die deuren op Zernike Campus Groningen? Doe dan mee met de Campus Trail op vrijdag 15 september 2017. Loop samen met familie, vrienden, collega's, studiegenoten en campusbewoners op de Zernike Campus tijdens dit nieuwe, sportieve event! Een bijzondere loop van 4 mijl tijdens de week waarin het Sportcentrum haar 50 jarige lustrum viert. Niet alleen door straten en parken, nee ook dwars door de gebouwen op de Zernike Campus. De initiatiefnemers van de Campus Trail zijn: Campus Groningen, het Sportcentrum ACLO, Lode Holding en Bedrijvenvereniging WEST.

"Een actief evenement op de Campus waarmee 'Healthy Ageing' zichtbaar wordt was lange tijd een wens van Lode Holding. Wij geloven dat beweging cruciaal is voor gezondheid, functioneren en presteren. Onze business is gericht op het betrouwbaar meten en monitoren van bewegen en prestatievermogen. We vinden het geweldig dat dit evenement op ons eigen terrein plaats zal vinden en laten graag zien wat we in huis hebben." aldus Johannes Wolters (Lode Holding).

 

Start en finish

Om 14:00 uur starten de eerste deelnemers vanaf het ACLO Sportcentrum. Het uitdagende parcours van in totaal 6,5 km volgt vanaf daar zijn weg dwars door verschillende gebouwen. Natuurlijk zoveel mogelijk op plekken waar je anders nooit komt. De finish is evenals de startlocatie bij het ACLO Sportcentrum waar deelnemers na afloop van het evenement een medaille in ontvangst mogen nemen.

 

Inschrijven

Inschrijven kan via https://campus.groningen.nl/events/campus-trail. Wees er snel bij, want voor deze eerste editie worden maximaal 1.000 deelnemers toegelaten. Ben je student? Vul dan je studentnummer in en ontvang €5,- korting. Volg het evenement op Facebook voor actuele informatie over het parcours.  

 19-3-2017 
ProCare opent een nieuwe vestiging in Amsterdam

ProCare, dochteronderneming van Lode Holding, heeft haar vestiging in Amsterdam verhuist naar het Olympisch Stadion. De activiteiten van ProCare richten zich voor een belangrijk deel op de bewegende mens en prestatie-metingen. De toepassingen vinden naast de medische markt steeds vaker hun weg binnen de sportwereld. Het Olympisch Stadion is daarom ook een prachtige locatie passend bij de ambities van de onderneming. Lees meer hierover op de ProCare website: https://www.procarebv.nl/nieuwe-vestiging-amsterdam/

 


 

07-03-2017 Lode Holding kiest voor duurzaamheid, 690 zonnepanelen op bedrijfspand

Lode Holding kiest voor de verdere verduurzaming van haar bedrijfsactiviteiten door het plaatsen van 690 zonnepanelen. De zonnepanelen worden in mei van dit jaar door zonne-energie leverancier enie.nl uit Groningen op het bedrijfspand geplaatst.

'We zijn vorig jaar tweede geworden in de verkiezing van het vitaalste bedrijf van Groningen. Met dit project willen we graag laten zien dat niet alleen de gezondheid van onze medewerkers belangrijk voor ons is, maar ook de vitaliteit van onze leefomgeving', aldus Johannes Wolters van Lode Holding. De leverancier van meetapparatuur voor o.a. Dafne Schippers en Usain Bolt heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. De keuze voor een bewuste en duurzame energieopwekking is volgens Wolters daar een logisch gevolg van.

Patrick van der Meulen van enie.nl is blij met dit project: 'Het is mooi dat twee ondernemingen dezelfde principes vertegenwoordigen en zodoende gezamenlijk iets voor het duurzaam ondernemerschap kunnen betekenen. Met de zonnepanelen op het dak van Lode Holding begint het Zernike Complex behoorlijk te verduurzamen. De afgelopen periode hebben o.a. de Hanzehogeschool Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen en voetbalvereniging The Knickerbockers voor zonne-energie van enie.nl gekozen.'

De zonnestroom-installatie zal het bedrijf en haar dochterondernemingen zo'n 160.000 kWh stroom per jaar opleveren. En daarmee is de volledige elektriciteitsbehoefte vanaf mei dit jaar duurzaam opgewekt.

enie.nl-lode-tekenen klein ws

 


 

19-12-2016 Lode Holding wenst u fijne feestdagen!

Lode Holding feestelijke groet 2017

Lode Holding wenst u fijne feestdagen en een gezond en voorspoedig 2017! 

In de komende periode zijn wij gesloten van 26 december 2016 t/m 1 januari 2017. 
Op 2 januari 2016 zijn we weer bereikbaar.


07-11-2016 Lode Holding in promotiefilm Groningen 

Tijdens de "European Week of Regions and Cities" (Open Days) welke afgelopen maand in Brussel werd georganiseerd, heeft Groningen zichzelf terecht gepresenteerd als Healthy Ageing regio. Regio Groningen onderscheidt zich al jaren nadrukkelijk op dit thema en kan trots zijn op alles wat al is bereikt (en er komt nog veel meer). Het Groningse promotiefilmpje, gemaakt als onderdeel van het programma in Brussel, verdiende daarom terecht de medewerking van de belangrijke regionale trekkers, waaronder Lode Holding, op het gebied van Healthy Ageing. Zie de volgende link voor het filmpje.


07-09-2016 Lode Holding 2e plaats bij verkiezing Vitaalste Bedrijf van Groningen

Vandaag vond de uitreiking plaats van het Vitaalste Bedrijf van de provincie Groningen. Lode Holding en haar dochterondernemingen Lode, ProCare, Umaco en aXtion zijn enorm trots, dat zij de 2e plaats hebben gewonnen bij deze verkiezing.

Lees hier het persbericht. 


Vitaalste Bedrijf Groningen - 2e plaats


23-06-2016 Minister President Mark Rutte maakt kennis met Lode

Op 1 juni bezocht Minister President Mark Rutte de Health Hub Roden. Hij sprak hier met ondernemers over het ondernemersklimaat in de regio en over het thema Healthy Ageing. Als lid van Health Hub Roden heeft Lode zich kunnen presenteren tijdens dit bezoek. Er is onder andere getoond wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van algoritmen en software voor de bloeddrukmeter in combinatie met Lode apparatuur.

Lode - Mark Rutte -  1 juni 2016